Expositie fotokring: buiten vaste kaders kijken

Directeur Bert Fröhlich van Liemers Kunstwerk (links) met naast hem vice-voorzitter van de fotokring Ivo Scholten bij de officiële opening.

“De lat is hoog gelegd. Het zal niet altijd gemakkelijk zijn geweest, maar het resultaat mag er wezen”. Deze woorden sprak directeur Bert Fröhlich van Liemers Kunstwerk op zondag 17 maart bij de opening van de tentoonstelling “Anders kijken, meer zien” in het Liemers Museum in Zevenaar. De opening werd door 107 belangstellenden bijgewoond.

In de expositie is werk te zien van twintig leden van de fotokring. In een proces dat een jaar in beslag nam hebben ze gewerkt aan het thema “Anders kijken, meer zien”, dat verwijst naar de aandachtige blik van fotografen op hun omgeving.

Volgens Bert kan iedereen tegenwoordig een foto maken en die met de hele wereld delen. Maar wat niet verdwenen is, is het vak of ambacht waardoor een foto bijzonder wordt. “Als je je wat verder verdiept dan ontstaat een andere blik en misschien wel een andere wereld door kleine dingen uit te vergroten of de belichting net iets anders in te stellen waardoor je blik getrokken wordt naar een ander beeld. Door de techniek en het vakmanschap van de fotograaf ga je misschien wel anders kijken en meer zien”.
“Persoonlijk vind ik het belangrijk dat we af en toe even buiten onze vaste kaders kijken, de blik even kunnen verbreden, nieuwe mogelijkheden ontdekken en loskomen van de geijkte vormen. En dat is wat mij betreft met dit project ook zeer geslaagd.”
Vice-voorzitter van de fotokring Ivo Scholten opende vervolgens de tentoonstelling. Hij ging in op het verschil tussen horen en luisteren en kijken en zien.

De expositie is tot en met 22 april te zien in het Liemers Museum.
Kijk hier voor het uitgebreide verslag van de opening.

Ivo Scholten (links) heeft zojuist de expositie geopend verklaard.

Geef een reactie

20 − 13 =