Clubweekeinde naar Family of Man

De fototentoonstelling The Family of Man in het kasteel van Clervaux.

Tien leden van de fotokring namen in het weekeinde van 21 en 22 april 2018 deel aan het clubweekeinde. Belangrijkste onderdeel was het bezoeken van de iconische fototentoonstelling The Family of Man in het Luxemburgse Clervaux.
Het weekeinde begon met een bezoek aan de bruinkoolwinning in Garzweiler (niet ver van Aken), waar het zicht op de groeve werd benomen door vrij dichte mist. Daarna werd in de middag de ruïne bezocht van de voor Konrad Adenauer in aanbouw genomen maar nooit afgebouwde villa bij Duppach in de Vulkaneifel.
De avond werd besteed aan een diepgaandere kennismaking tussen de leden aan de hand van fotografische voorkeuren. Hiervoor hadden alle deelnemers fotowerk (prints, boeken, originele oude familiefoto’s) meegebracht die door henzelf werden toegelicht.
De zondag is besteed aan The Family of Man. Dit wordt de grootste fotografietentoonstelling aller tijden genoemd. De tentoonstelling is gemaakt door de virtuoze fotograaf en eerste fotografiecurator van het Museum Of Modern Art in New York Edward Steichen, een Amerikaan van Luxemburgse herkomst. De tentoonstelling startte in 1955 in New York en reisde in de vijftiger en zestiger jaren de wereld rond.
Steichen koos 503 foto’s van 273 fotografen uit 68 landen uit vier miljoen inzendingen. De expositie is opgebouwd rond 37 thema’s, zoals liefde, geloof, geboorte, arbeid, gezin, oorlog en vrede. De tentoonstelling, die sinds 2003 op de Werelderfgoedlijst staat, heeft in Clervaux een prachtig permanent onderkomen gevonden.

Geef een reactie

18 − vier =