Summer School gestart

Summer School 2015: de eerste avond lekker buiten op de warmste dag van het jaar...

Summer School 2015: de eerste avond lekker buiten op de warmste dag van het jaar…

Zaterdag 4 juli startte de Summer School 2015. Op de warmste dag van het jaar werd in de buitenlucht in een lekker ongedwongen sfeer gekeken, geluisterd en gediscussieerd. Dertien leden nemen deel aan deze zomeractiviteit.
Het onderwerp is dit jaar “Verhalende fotografie”. Dat het geen bedaagd onderwerp is bleek uit de levendige discussies naar aanleiding van het huiswerk, waarin werk van Ed Burtynsky, Richard Billingham en Bertien van Manen aan de orde kwam. Vooral de manier waarop Billingham zijn ouders geportretteerd heeft leidde tot felle reacties.
Het was prachtig om te zien hoe de gesprekken verliepen. Op clubavonden is er geen gelegenheid voor de discussies die we nu wel konden voeren en dat alleen al maakt de Summer School tot een waardevol fenomeen.

Ton van Vroonhoven vertelt over "The Fae Richards Photo Archive"

Ton van Vroonhoven vertelt over “The Fae Richards Photo Archive”

Tijdens de avond werd aandacht besteed aan de verschillende intenties die je bij communicatie kunt hebben en bij de boodschap die je over wilt brengen. Die bepalen mede welke aanpak, invalshoek en techniek je toe gaat passen.

Aan de hand van een eenvoudige case werd gesproken over het opbouwen van een verhaal door sleutelscènes te benoemen. Verder keken we naar een aantal genres binnen verhalende fotografie, zoals persoonlijke documenten, geconstrueerde werkelijkheden, reportage/documentaire series, actiedocumenten en sequenties.

In de komende weken gaan de deelnemers een plan maken en uitvoeren voor een eigen beeldverhaal, dat tijdens de tweede avond op 22 augustus gepresenteerd wordt.

Geef een reactie

15 + 11 =